Streekwinkel 't Dommeldal





Beste allemaal,

Overheerlijke rijpe tomaatjes die perfect geschikt zijn voor soep en saus boordevol Dommeldal smaak en vitamientjes!!
Ook hebben we fruit in de actie: deze keer de bramen van t ras Loch Ness,
grote dikke zwarte rakkers die ook volop zon gehadhebben en waarvan de smaak op en top is.
Nu voor €7,50 per kilo, graag vooraf even bestellen.
Tevens hebben we de 2e keuze aardbeitjes voor €2,50 per kilo.
Onderaan de mail n lekker recept met fruit!
Achteraan, op t Dommeldalland staan de artisjokbloemen volop in t blauw, n prachtig gezicht.
Ze zijn nu klaar om te snijden en de vaas te vullen met n intens blauwe kleur die n lust is voor t oog.
De koolrabi, n ondergeschoven kindje, familie van de bloemkool,overheerlijk om rauw te dippen, n aanrader met dit warme weer
en tis wir is wa anders.
Zo ook de suikermais, de eersten geoogst,superlekker voor op de bbq, poffen of zo uit t handje knabbelen!
Nou beste mensen, weer veel lekkers te bieden.
Nog efkes moeten we onze inspanningen en gerechten in passen vanwege de 30+ graden.
Veel salades, bietencarpaccio, gazpacho of koude schotel, mhhmmmm!!
Voor jullie allemaal, n heel fantastisch weekend toegewenst, tot ziens.
En bij deze...t lekkere zomerse recept...met veel fruit en ijs:
WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):

Voor het kruimeldeeg:
125 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
75 gram roomboter (koud - in kleine blokjes gesneden)
1 theelepel kaneel
snuf zout

Voor de vulling:
300 gram aardbeien
100 gram frambozen
75 gram blauwe bessen
1 eetlepel maizena
1 theelepel kardemom
1 zakje vanillesuiker (optioneel)

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder warmte.
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel 😉 ) kruimelig deeg.
Snij de grote stukken fruit in stukjes en meng hier de maizena en de kardemom door. Mocht je fruit nu (nog) niet zo zoet zijn van zichzelf, dan kun je een zakje vanillesuiker of wat suiker toevoegen.
Verdeel het fruit over een ovenschaal.
Hier overheen verdeel je het kruimeldeeg.
Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin gebakken is.
Serveer eventueel met een bolletje ijs, een toefje slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!

Met vitaminerijke groet,
Jolanda en team Streekwinkel 't Dommeldal.
Liempdeweg 12
5492 SM Sint-Oedenrode
06-25331397
info@streekwinkelhetdommeldal.nl
https://www.streekwinkelhetdommeldal.nl



Onze Tomaten!













Bij problemen of calamiteiten kunt u contact opnemen met Edwin 06-54385640

Tip: neem voldoende klein geld mee voor de automaat en/of brievenbus.